Yli kymmenen vuotta nallevoimaa – 21 622 nallea kerätty tähän mennessä. Tutustu historiaan ›
« Etusivulle

Lahjoita lapselle voimaa ja turvaa.

 

Keräysaika 13.11.-3.12.2023 klo 24.00

 

lahjoitettua nallea

Lahjoita lapselle voimaa ja turvaa

Yli kymmenen vuotta nallevoimaa  
– turvaa ja lohtua jo yli 20 000 lapselle 

 

Esimerkki innoitti seinäjokisen kauneus- ja hyvinvointikeskuksen väen tekemään hyvää vuonna 2012. Nyt pehmolelukeräys Seinäjoen keskussairaalan lastenosastolle järjestetään jo kymmenettä kertaa. Vuosien varrella keräys on muuttanut muotoaan, mutta sen suosio on vain kasvanut.

 

 

Kaunis ajatus innoitti – 2013

Kauneuskeskusyrittäjä Pirjo Syrjälä luki lehtijutun vaasalaisesta naisesta, joka keräsi oma-aloitteisesti nalleja ja toimitti ne sairaalaan lapsipotilaiden iloksi.

 

“Äitinä ymmärsin heti, mikä arvo pehmolelulla olisi lapsille”, muistelee Pirjo Syrjälä.

 

“Sairaalaan tullessaan lapsi on monesti peloissaan, ja osa joutuu vielä olemaan osastolla joulun yli. Pehmolelu toisi turvaa ja lohtua pelon ja koti-ikävän keskellä,“ Syrjälä sanoo. “Päätin heti, että meilläkin järjestetään tämmöinen keräys. Yrityksen tiloissa se olisi helppo toteuttaa. Koko Hair & Beauty Spa oli lopulta kökässä mukana.”

 

Lahjoituksia Ruotsista asti

 

"Yksi pinnasänky ei ihan riittänytkään"

 

"Vieläkin liikuttaa muistella, miten äkkiä täysin nollista alkanut keräys sai ihmiset ja yritykset liikkeelle. Lahjoituksena saatiin laatikot, kuljetus ja keräysmaskotti Onni. Ruotsista asti joku kyseli osoitetta, mihin pehmolelun voisi lähettää. Yksi pinnasänky ei ihan riittänytkään, mutta onneksi meillä oli joukossamme paljon äitejä, löytyi toinenkin äkkiä”, Syrjälä naureskelee.


Koskettavat tarinat inspiroivat auttamaan

 

Vuosien varrella kauneuskeskuksen väki on saanut kuulla koskettavia tarinoita siitä, miten pehmolelu on auttanut lapsia vaikean ajan keskellä.

 

“Työtähän tämä teettää, mutta sen tekee mielellään kun tietää, miten paljon iloa pehmolelut tuovat”, Syrjälä vakuuttaa hymyillen.

 

"Tämän tärkeämpää keräyskohdetta ei olekaan."

 

Vuosien varrella lahjoitusinto on vain kasvanut. Yksityishenkilöt ja yritykset ovat lahjoittaneet pehmoleluja yli 20 000 kappaletta. Mukana on ollut myös useita yhteistyökumppaneita.

 

“Tämän tärkeämpää keräyskohdetta ei olekaan. On mahtavaa nähdä, miten hyvä tarkoitus luo yhteistyötä,” myötäilee Laura Lähdesmäki, yksi keräyksen järjestäjistä ja Pirjo Syrjälän yrittäjäkumppani Hair & Beauty Spalla.

 

Paikallinen laatikkotehdas lahjoitti myös laatikot omalla nallelogolla.

 

 

"On mahtavaa nähdä, miten hyvä tarkoitus luo yhteistyötä."

 

 

 

Korona loi haastetta – 2020

 

Vuoden 2020 koronaepidemia iski kapuloita rattaisiin: miten voitaisiin taata lahjoitettujen pehmolelujen hygienia?

 

“Keräyksen peruminen ei ollut vaihtoehto. Lastenosaston kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta päädyttiin lopulta siihen, että lahjoitukset kerättäisiin rahana, ja nallet ostettaisiin kerätyillä varoilla yhdeltä toimittajalta,” Laura Lähdesmäki selventää.

 

Tartuntavaaran vuoksi tämä jouluinen näky kauneuskeskuksen hoitohuoneessa olisi historiaa.

 

Tärkeintä oli kuitenkin,

että ratkaisu löytyi.

 

Keräys sai Semiolta lahjoituksena oman sivuston, ilmeen ja uuden nimen: pehmolelukeräyksestä tuli Nallevoimaa. Tili saatiin lahjoituksena OmaSP:ltä.

 

Mukaan keräystä järjestämään saatiin myös Suvi Varala Lakeus Tilitoimistosta.

 

“Etukäteen haasteena oli vakuuttaa, että kyseessä oli edelleen sama keräys, eri muodossa vain. Panostimme läpinäkyvyyteen, jotta ihmiset tietäisivät tarkalleen mihin heidän rahansa menisivät,” Varala toteaa.

 

Onneksi keräysinto ei muutoksista laantunut – päinvastoin. “Lahjoitukset piti sulkea etuajassa, kun pienkeräyksen raja tuli täyteen! Se oli tilanteeseen nähden huikea saavutus”, Pirjo Syrjälä kiittelee.


"Sana pitää saada leviämään.”

 

Keräys järjestetään totutusti tänäkin vuonna. Vetovastuussa ovat jälleen Span yrittäjät Pirjo Syrjälä ja Laura Lähdesmäki sekä Suvi Varala Lakeus tilitoimistosta/Admicomista. 

 

Mitä uusi keräysvuosi tuo tullessaan? Keräys järjestetään aikaisempien vuosien tapaan verkossa. Jos ns. rahalahjoitus ei onnistu, yrityksiltä ja urheiluseuroilta lahjoitukset otetaan vastaan myös nalleina keräyksen viimeisellä viikolla (vko 48). Vastaanottopaikkana on tuttuun tapaan Spa.

 

“Laakereilla ei auta lepäillä, vaan joka vuosi hommaan täytyy lähteä mukaan täysillä, puhtaalta pöydältä”, Pirjo Syrjälä sanoo.

 

Vuoden tarpeisiin vaaditaan 2500 voimanallea. Tämä on keräyksen järjestäjien tavoite myös tälle vuodelle.

 

“Sana pitää saada leviämään, jotta saadaan riittävästi lahjoituksia koko vuodeksi. Linkkiä voi jakaa somessa, ja lahjoitus sujuu helposti ja turvallisesti verkossa.”

 

"Joka vuosi hommaan täytyy lähteä mukaan täysillä"

 

Hair & Beauty Spa:n pehmolelukeräys Seinäjoen keskussairaalan lastenosastolle järjestetään tänä vuonna jo yhdennettätoista kertaa.

 

Toimitamme keräysvaroilla hankitut pehmonallet avaamattomissa pakkauksissa suoraan Seinäjoen keskussairaalan lastenosastolle. Näin pidämme ihmiskosketukset minimissä ja takaamme pehmolelujen hygienian.

 

Muistathan kertoa Nallevoimaa-keräyksestä myös ystävillesi! Näin yksikään lastenosaston lapsi ei jää ilman omaa pehmonallea.

 

Onko nalle jo hankittuna?

Tiedämme, että osa on ehtinyt jo aiemmista vuosista totutusti ostaa pehmolelunalleja valmiiksi. Mikäli sinulla on nalle/nallet jo hankittuna, otathan yhteyttä info@hbspa.fi

Nallevoimaa - Nallekeräys